Pretražite stranicu

Mirjana Glavaš

Dobila sam tumor na prstu

Mirjana Glavaš
ekonomistica

Imala sam problem trnjenja desne ruke u tolikoj mjeri da nisam mogla spavati zadnja 3 mjeseca. Tada sam osjetila i prve simptome, mislila sam da će proći sami od sebe. U pet dana sve se razbuktalo, pogoršanje je bilo jako naglo, nisam mogla spavati po noći po 5-6 sati. Ujutro sam trebala ići na posao, a ja nisam mogla funkcionirati.

S obzirom da imam visoku toleranciju na bol sve sam radila i pravila sam se kao da moj problem ne postoji. Ipak je postojao i više ga nisam mogla zanemarivati. Prsti su mi bili utrnjeni, ponekad nisam imala osjet u ruci. Zadnjih mjesec i pol dana predmeti su mi ispadali iz ruke iz čistog mira. Ja sam imala osjećaj da sam čvrsto uhvatila šalicu, a ona bi mi samo ispala iz ruke. Počela sam izbjegavati raditi s desnom rukom i sve sam prebacivala na lijevu. Budući da je moj posao vezan uz računalo, puno radim s mišem tako da mi je tokom dana ruka bila u potpunosti utrnuta. Masirala sam ruku, utrljavala kreme protiv boli u nadi da će mi proći.

Bolest modernog doba

Profesor mi je rekao da je to bolest modernog doba, ali je i posljedica teškog fizičkog rada. Budući da sam prije dvije godine gradila kuću, bila sam doslovno s majstorima 24 sata i gotovo sam svaki građevni blok i cijeli materijal prenjela preko ruke. To je posljedica tog fizičkog rada. Profesor mi je također rekao da moj problem traje već od tada, ali su se simptomi javili zadnja 3 mjeseca. Zapravo je nešto bilo samo okidač da sam tek sad osjetila simptome. Sjetila sam se da sam dan-dva prije nego što sam osjetila prve simptome sakupljala granje u maminom voćnjaku, to sam radila cijeli dan. Mislila sam da će mi proći, ali simptomi nisu prolazili nego je postajalo sve gore i gore.

Profesor mi je dijagnosticirao sindrom karpalnog kanala. Terapija ne postoji nego samo operativni zahvat. Operirana sam prije 12 dana. Operacija je prošla odlično, bila sam izuzetno mirna na operaciji i sve sam odlično podnjela. Slušala sam sve upute Profesora i tehničara, svega sam se potpuno pridržavala. Već drugu noć nakon operacije više nisam imala simptome trnjenja ruke, samo mi je jagodica srednjeg prsta ostala utrnjena, ali prije par dana i to je prošlo. Profesor je jako zadovoljan mojim oporavkom, puno brže ide nego što je mislio. Ja izvodim sve vježbe koje mi je zadao, jako sam disciplinirana i stalno to radim. Vježbam svakih pet minuta barem jednu seriju vježbi. Mnogi ljudi ne vježbaju tako da i oporavak ne ide tako brzo. Ja sam se stvarno trudila. Jako važna stvar je i da ruku do vađenja šavova držim iznad razine srca, ja sam je cijelo vrijeme tako držala.

Zadnja dva dana sam već počela raditi na računalu, već normalno mogu uzimati stvari da mi ne ispadaju iz ruke, odlično spavam po noći. Trudim se i po noći imati ruku gore kako mi je Profesor objasnio.
Za profesora sam doznala preko preporuke. Jako sam zadovoljna s osobljem, tehničarima.

Svaka pohvala! Svi ste predivni i hvala vam na svemu, a posebno Profesoru Biliću.
Preporučila bih vas svima!

Iskustva pacijenata

Nada Draženović

Imala sam velike probleme sa desnom šakom. Šaka je trnula, u početku je to bilo povremeno, ali onda je to prešlo u 24 sata konstantne boli. Pojavili su se ”mravi”, pa je… “Nada Draženović”

Nada Draženović

Matea Floridan

Mučili su me jaki bolovi u prstu koji su krenuli pri završetku moje srednje škole. Zadnje 4 godine sam se počela raspitivati i istraživati o bolovima u prstima, najčešće su mi govorili… “Matea Floridan”

Matea Floridan
Diplomirana novinarka

Alfred Dominis

Prošle godine u ožujku sam imao prometnu nesreću s motorom i tu mi je stradao radialis. Ruka mi je bila u gipsu 3 mjeseca. Zbog toga što mi je ruka bila u… “Alfred Dominis”

Alfred Dominis
Student elektrotehnike

Franciska Radočaj

Imala sam sa obje ruke problema. Slikala sam i sve mi je počelo padat, sve mi se razbijalo. Prvo sam operirala jednu ruku koja me jače boljela u bolnici, imala sam dugi… “Franciska Radočaj”

Franciska Radočaj
Umirovljenica

Nada Cumeljan

Osjećala sam trnjenje ruku, po noći nisam mogla spavati. Taj problem mi traje 2 godine, ali sam stalno mislila kako će mi proći. Tokom dana sam sve mogla normalno raditi, ali sam… “Nada Cumeljan”

Nada Cumeljan
trgovkinja

Jelena Nedeljkov

probleme sa šakama

Imala sam probleme sa šakama i prstima zadnjih 10 mjeseci, uzaludno sam išla kod svojih liječnika, ali mi nisu mogli pomoći. Nisu mi mogli dati točnu dijagnozu. Svi su mi govorili da… “Jelena Nedeljkov”

Jelena Nedeljkov
administratorica

Zdravko Gašpert

probleme

Imao sam probleme s rukama. Dok bih jeo, pisao, bilo što radio ruke su mi počele jako trnuti. Morao sam odložiti olovku, žlicu, vilicu, ako sam jeo, jednostavno nisam mogao držati ništa… “Zdravko Gašpert”

Zdravko Gašpert
umirovljenik

Ivica Skopljaković

Prije 5-6 godina pojavila mi se izraslina na dlanu koja je tada definirana kao početna Dupuytrenova kontraktura. Dvije godine je tako stajalo kao čvor u dlanu, širilo se, ali nije toliko povijalo prste koliko su se stvarale čvoraste tvorevine ispod kože dlana. Čvorovi su se spajali i počeli stvarati tvrdu ploću na dlanu u korijenu maloga prsta i onda sam shvatio da se nešto mora poduzeti.

Prije 5-6 godina pojavila mi se izraslina na dlanu koja je tada definirana kao  početna Dupuytrenova kontraktura. Dvije godine je tako stajalo kao čvor u dlanu. Širilo se, ali nije toliko povijalo… “Ivica Skopljaković”

Ivica Skopljaković
pomorski agent

Tamara Živković

desna ruka

Prije nekoliko godina sam osjetila trnce, bolove i smetnje u ruci, odnosno šaci. Odugovlačila sam, bojala sam se doznati što je to uopće i o čemu se radi. Prof. Bilić je ustanovio… “Tamara Živković”

Tamara Živković
umirovljenica

Anđelina Domitrović

Počela sam osjećati jaku bol u ruci

Profesor Bilić mi je operirao kost na ruci još dok je radio na Šalati. To je bilo 1988. godine. Tada sam se po prvi put susrela s njih i odmah vidjela koliko… “Anđelina Domitrović”

Anđelina Domitrović
umirovljenica

Tomislav Podvinski

Imao sam probleme u ruci, bicepsu i laktu

Imao sam probleme u ruci, bicepsu i laktu te me boljelo prilikom bavljenja sportom u cijeloj ruci, nisam mogao trenirati. Kako se profesionalno bavim tenisom to mi je zadavalo velike probleme. Išao… “Tomislav Podvinski”

Tomislav Podvinski
tenisač

Mirjana Glavaš

Imala sam problem trnjenja desne ruke

Imala sam problem trnjenja desne ruke u tolikoj mjeri da nisam mogla spavati zadnja 3 mjeseca. Tada sam osjetila i prve simptome, mislila sam da će proći sami od sebe. U pet… “Mirjana Glavaš”

Mirjana Glavaš
ekonomistica

Mario Pupek

Za vrijeme treninga zadobio sam ozljedu ruke

Rekreativno se bavim boksom te sam 2006. godine za vrijeme treninga zadobio ozljedu ruke. Otišao sam kod doktora i prvo mišljenje je bilo da je došlo do…

Mario Pupek
građevinski tehničar

Zorica Menalo

Dobila sam tumor na ruci - izraslina se pretvorila u „zrno riže“

Dobila sam tumor na ruci. Zatvarala sam posudu koju sam malo jače stisnula. Osjetila sam bol koja je trajala par dana. Nakon par mjeseci na tom mjestu se pojavila izraslina. Kroz godinu… “Zorica Menalo”

Zorica Menalo
ekonomistica

Ana Klaić

Dobila sam tumor na prstu i nisam mogla savinuti prst

Dobila sam tumor na prstu. Odjednom se pojavila izraslina na kažiprstu desne ruke. Prvo sam mislila da me nešto upiknulo. Ništa me nije boljelo, samo nisam mogla savinuti prst. Sutradan sam odmah… “Ana Klaić”

Ana Klaić
ekonomistica

Nikša Šimunović

Imao sam jako velike probleme s tom rukom, nisam mogao raditi fine pokrete.

Pokliznuo sam se na mokrome tlu, na tamnom mjestu, nije se dobro vidjelo. Bio sam u šlapama, sve je bilo sklisko. Instiktivno sam pokušao zaštititi glavu, ali sam ipak razbio i glavu,… “Nikša Šimunović”

Nikša Šimunović
ekonomist

Gordana Kanjer

U jesen sam počela osjećati trnce i nemir u rukama

Jako sam aktivna, radim po dvorištu, po vrtu, sve kućanske poslove. Ovo ljeto sam sve normalno radila, ali u jesen sam počela osjećati trnce i nemir u rukama. Nisam više ništa mogla… “Gordana Kanjer”

Gordana Kanjer
umirovljenica

Ankica Kušpilić

osjetila sam trnce u prstima i počeli su mi se kvrčiti

Prije 3 godine osjetila sam trnce u prstima i počeli su mi se kvrčiti. Suđe mi je počelo ispadati iz ruku. Bolovi u rukama noću su postajali sve gori i gori. Nisam… “Ankica Kušpilić”

Ankica Kušpilić
službenica

Ruža Čilaš

Problemi su mi počeli s trnjenjem prstiju, a povećavali su se tokom noći.

Problemi su mi počeli s trnjenjem prstiju, a povećavali su se tokom noći. Dok je tijelo mirovalo noću, bolovi su postajali sve veći i veći. Trnjenje ruku se povećalo. Postala sam slaba… “Ruža Čilaš”

Ruža Čilaš
ekonomist

Kristian Šabić

Bolovi u rukama su samo odjednom počeli. Svakim danom su postajali sve veći i veći. Stanje mi se stalno pogoršavalo, a kako radim kao kuhar obavljanje posla mi je postalo otežano. Bavim… “Kristian Šabić”

Kristian Šabić
kuhar

Ivan Maruševec

Doživio sam nezgodu s motorom, jako puno toga sam potrgao, a između ostalog i obje ruke što je dovelo do naglog pogoršanja stanja živca desne dominantne ruke (n. medianus). Dobio sam preporuku

Ivan Maruševec
prometnik

Ana Marija Bešker

Prije 5 mjeseci sam pala s ljestava. Ozlijedila sam desnu podlakticu i nadlakticu. Odmah sam otišla na traumu u Vinogradsku bolnicu gdje su mi operirali nadlakticu i nedugo zatim i podlakticu. Imobilizirali… “Ana Marija Bešker”

Ana Marija Bešker
umirovljenica

Gordana Pleško

Patila sam od sindroma karpalnog tunela. Osjećala sam jake trnce u rukama, gubila sam snagu u rukama te sam osjećala slabost u šaci. Kad bih nešto nosila uvijek bih mislila da će… “Gordana Pleško”

Gordana Pleško
ekonomist

Zlatka Pavetić

Dijagnosticiran mi je osteoartritis, te sam morala čuvati ruke. Doktor mi je rekao da ne smijem nositi ništa teško, tako da sam izbjegavala razne poslove. Imam vrt i jako volim vrtlarenje te… “Zlatka Pavetić”

Zlatka Pavetić
porezni inspektor

Ivanka Hunjet

Imala sam problema s obje šake, nisam imala osjećaj u njima. 3 mjeseca na to nisam obraćala pažnju, mislila sam da je to nešto trenutno što će brzo proći. Nakon nekog vremena… “Ivanka Hunjet”

Ivanka Hunjet
umirovljenica
Naruči se

KontaktOstavite svoje podatke i kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku

Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila i/ili kontakt broja u svrhu naručivanja na pregled.

Top