Pretražite stranicu

Ivica Skopljaković

Prije 5-6 godina pojavila mi se izraslina na dlanu koja je tada definirana kao  početna Dupuytrenova kontraktura. Dvije godine je tako stajalo kao čvor u dlanu. Širilo se, ali nije toliko povijalo prste koliko su se stvarale čvoraste tvorevine ispod kože dlana. Čvorovi su se spajali i počeli stvarati tvrdu ploću na dlanu u korijenu maloga prsta. Tada sam shvatio da se nešto mora poduzeti.

U početku je bilo samo malo nelagodno, malo me svrbilo, ali kada je počelo povijati mali prst, bilo je vrijeme za operaciju.

Prvu operaciju obavio sam u javnom zdravstvu, ali tada nisam bio upoznat kao sada, koliko je to kompliciran i delikatan zahvat te koliko je to zapravo vrlo mali „manevarski prostor“ na području šake. Otišao sam na prvu operaciju ne znajući da bi se moglo toliko zakomplicirati. Na kraju ta operacija nije bila uspješna. Ponovila mi se izraslina i u još gorem stadiju, u puno, puno većem obujmu.

Preko preporuke sam doznao za prof. Bilića te sam dalje sam proučavao preko interneta. Tražio sam tko je najbolji u Hrvatskoj te sam otkrio da je to upravo prof. Bilić. Nije mi bilo bitno da li je to privatno ili javno zdravstvo bitno mi je bilo pronaći najboljeg stručnjaka da mi ponovno napravi operaciju i riješi me mog problema.

Sad mi je prošlo 16 dana nakon druge operacije i već sam nakon operacije vidio veliku razliku. Na prvoj kontroli vidio sam da je rana puno bolja. Nije bilo krvi, šavovi su drugačiji, nije se pojavi hematom koji mi se bio pojavio nakon prve operacije. Kod prof.Bilića su mi bile i u potpunosti drugačije upute nakon operacije, za koje on tvrdi da su neobično važne za izbjegavanje komplikacija koje se često javljaju uz takvu vrstu operacija.

Svi u Poliklinici Bilić Vision odnosili su se izuzetno profesionalno i svima bih preporučio prof.Bilića.

* Ovaj stručni tekst je autorsko djelo liječnika Poliklinike Bilić Vision te je kao takvo autentično. Poliklinika Bilić Vision zadržava sva autorska prava na ovaj tekst i zabranjuje bilo kakvo neovlašteno kopiranje i daljnju distribuciju bez navođenja izvora.
Top